חפש בבלוג זה

יום רביעי, 20 באוקטובר 2010

מתכון לחטיפי גרנולה

הרבה ביקשו ממני מתכון קל מהיר וזמין לחטיפי גרנולה משביעים ומפנקים אז קבלו...
חומרים לתבנית מלבנית 17 על 23:
100 גרם חמאה
120 גרם סוכר חום
1 כף דבש
1 כף תמצית וניל איכותית
1 כף מים
1 כפית קליפת לימון מגורדת(משדרג מאד את הטעם אפשר להחליף בתפוז)
2כוסות גרנולה(אפשר כל חבילת גרנולה שנמכרת בסופרים הגדולים)
1כוס פיצפוצי אורז
(אפשר להוסיף שיבולת שיעול, צימוקים,אגוזים)

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור לחום נמוך 150 מעלות.
2.מרפדים תבנית בנייר אפיה.
3.בסיר קטן מוסיפים את החמאה,הסוכר,הדבש ותמצית הוניל והמים וממסים בעדינות תוך כדי ערבוב.
4.מסירים מהאש ומוסיפים קליפת לימון.
5. בקערה נפרדת שמים את הגרנולה ופצפוצים האורז בקערה גדולה ומערבבים יוצקים אל הקערה את תכולת הסיר ומערבבים היטב עד שכל העיסקה מאוחדת.
6.מעבירים לתבנית ומיישרים בעזרת מרית או כף רטובה.
7.אופים 25-30 דקות.
8.מצננים חותכים ומכניסים למקרר לשעתיים שלוש.
9.מוצאים  ונהנים!
איחסון-במקרר לא בחוץ! עד שבועיים שלושה.
בתאבון!

7 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

נשמע טעים מיד הולכת לעשות!

מירב אמר/ה...

פישש סחטן אהבתי את העיצוב החדש תרביצי!!!

מולי אמר/ה...

מזמינה עוגת שמרים להשבוע בבקשה להכין לי... מולי

אנונימי אמר/ה...

עשיתי יצא מעולה, אחלה מתכון שווה!

רוני אמר/ה...

כל הכבוד את העיצוב החדש! תמשיכי כך

רונית אמר/ה...

עשיתי עם גרנולה אגוזים של שופרסל ויצא מעולה כנראה שלא חייבים להשתמש בגרונלה איכותית...

אנונימי אמר/ה...

היכן אפשר לקבל עוד מתכונים?